Συνεχής υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας

Συνεχής υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας

Αρ. Πρωτ. 5226/20.10.2010

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Σε απαξίωση οδηγεί το αρμόδιο Υπουργείο τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, οι ασθενείς των οποίων ανησυχούν έντονα και απευθύνουν δραματική έκκληση προς τους αρμόδιους. Συγκεκριμένα, τα Κέντρα Υγείας Νέας Μαδύτου και Σοχού υποβαθμίζονται συνεχώς, καθώς οι ιατροί που διορίστηκαν για το πρόγραμμα περιοδικών επισκέψεων στα συγκεκριμένα Κέντρα υγείας μπορούν να τα επισκέπτονται μόνο 60 ημέρες το χρόνο. Η υπέρβαση του ορίου αυτού μπορεί να γίνει μόνο για 20 ημέρες κατ΄ έτος.

Η σκληρή αυτή απόφαση από το αρμόδιο Νοσοκομείο, που έχει υπό την ευθύνη του τις περιοχές αυτές, δημιουργεί πλήθος προβλημάτων στους κατοίκους των δήμων αυτών. Τα συγκεκριμένα Κέντρα υγείας μένουν χωρίς γιατρούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και με αγωνία οι ασθενείς περιμένουν το τι μέλλει γενέσθαι. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί του θέματος, ώστε να ληφθεί σχετική μέριμνα για αυτές τις περιοχές, οι οποίες μένουν χωρίς γιατρό μετά την σκληρή απόφαση της διοίκησης του αρμόδιου Νοσοκομείου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να συνεχιστούν οι περιοδικές επισκέψεις των ιατρών του ΕΣΥ στα Κέντρα Υγείας Μαδύτου και Σοχού και να μην μείνουν χωρίς γιατρούς οι συγκεκριμένες περιοχές;

Απάντηση Υπουργείου